Şöyle güzel demlenmiş mis gibi bir taze çay ve kokusu içini ısıtıyor ama çayın üzerindeki köpükleri nasıl temizleyeceğini düşünüyorsun. Nasıl temizleyeceğiz onları şimdi ?  Önce çay kaşığı ile onları yakalamaya başlıyoruz sonra tam çayın üzerindeki köpükleri alırken bazıları çaya tekrar dağılıyor tam kaşığımız kaldırırken… Bu savaş tüm köpükleri temizleyene kadar sürer gider, bu arada çay soğur bizi ve köpükler bizi gıcık eder. 

Dünya’da siyah çayı bardağa doldurduğunda üzerinde köpük oluşmasının nedeni ile ilgili birçok efsane dolaşıyor. Kimilerine göre bunun nedeni; su sıcaklığı düşük olduğu için, kimilerine göre bardağın iyi yıkanmadığı ve deterjan kalıntısı olduğu için, kimilerine göre hava soğuk olduğu için, kimilerine göre ise çay iyi demlenmediği için. Bunlar çok keyifli efsaneler olsa da işin aslı başka. 

İki sıvı bir hız ile birbirine karıştığında iki sıvı arasındaki buluşma noktasında oluşan yüzey gerilimine bağlı olarak havanın da devreye girmesiyle köpük oluşur. Buluşma noktasındaki çarpışma hızı arttıkça, köpük oluşma miktarıda artar. Bu yuzden sıkı durun size öyle bir basit teknik söyleyeceğiz ki hayatınızdaki köpüklü çay ve köpük temizleme tarihe karışacak. Yapmanız gereken tek şey su ile çayın çarpışma anındaki hızını yavaşlatmak.

İlk su veya çayı koyman farketmez, hangisini önce koyuyorsan demliğin ucununu bardağın iç duvarına değdirerek dökersen hızı yavaşlar. Çay bardağa konulurken genellikle ilk eklenen dem olur ardından su eklenir. Suyu deme eklerken de aynı şekilde su bulunan demliğinin ucunu bardağın içine değdirerek eğimli bir açıyla ekleyin. İşte sıfır köpük ile muhteşem çay keyfini deneyimlemeye hazırsın.